Hvordan kjøpe?

Unibok har et fleksibelt format basert på standard e-bok- og webformater. Det eneste du trenger for å bruke Unibok er en oppdatert nettleser.

Slik kjøper du lisenser

Du kjøper lisenser hos BS Undervisning eller på nettsiden til forlaget som gir ut den aktuelle boka. Du finner også lenke til kjøp/bestilling i Unibok-katalogen, se hver enkelt unibok.
Unibøker fra Cappelen Damm kjøpes på cdu.no. Unibøker fra Aschehoug kjøpes i Aschehoug skoles nettbutikk.
BS Undervisning selger alle Unibøker på Pendel.

Lisensens varighet

Unibok-lisensen gir tilgang til én bok og gjelder for én bruker. Lisensen gjelder for skoleåret, med noen enkelte unntak. Informasjon om hvor lenge lisensen er gyldig finner du under den enkelte utgave i katalogen. Elever og lærere har tilgang til det samme innholdet.

Tilgang

For å bruke Unibok må du logge inn, enten med Feide-id eller en privat bruker. Studenter og forelesere ved universiteter og høgskoler må opprette en privat bruker. Du får umiddelbar tilgang til uniboka ved bestilling/kjøp. Les mer om tilgang og innlogging her.

Prøvetilgang

Skoler kan bestille gratis prøvetilgang for å teste og vurdere Unibok. Send en e-post til Aschehoug eller Cappelen Damm med navn på skole, tittel på bok og antall lisenser du ønsker å vurdere. Ansatte ved universiteter og høgskoler kan be om tilgang til én lisens, send e-post til Cappelen Damm.

Jente sitter ved et skrivebord med laptop, lampe, kopp og en stabel med bøker. Tegnet.

Fordeler med Unibok

Unibok er en digital utgave av boka og er alltid tilgjengelig online og offline når du har lastet ned boka.

Unibok har god lesbarhet og tilpasser seg skjermstørrelsen du leser på – også på mobil. Du kan lytte til bokteksten gjennom innlest lyd eller tekst-til-tale funksjonen der ordene markeres samtidig under opplesingen. (Dette krever nettilgang)

Unibok er oversiktlig og enkel å bruke. Du kan få ord oversatt eller forklart ved å klikke på dem. I tillegg kan du markere tekst, notere og gjøre oppgaver i boka. Det er gode søkefunksjoner og med innholdsfortegnelsen kun et klikk unna, er det lett å beholde oversikten. Den enkelte Unibok kan være beriket med ekstra ressurser som video, bildeserier og interaktive oppgaver.

Innholdet i en unibok er utviklet og kvalitetssikret av fagpersoner, lærere og redaktører. Språk og formidling er tilpasset med tanke på elevenes modenhet og faglige nivå. Som lærer kan du være trygg på at elevene leser faktasjekket innhold og er i henhold til læreplanenes kompetansemål.